Az Ungvári Magyar Főkonzulátus fontosnak tartja, hogy saját eszközeivel is segítséget nyújtson a kárpátaljai magyarság legnehezebb helyzetben lévő intézményei, ezen belül is kiemelten az iskolák számára, különös tekintettel a közelgő ünnepre.

A karácsonyi időszakra való felkészülés jegyében a képviselet 10 ezer GHR értékű adománnyal járult hozzá az Ungvári járásban található, szinte teljes egészében magyarok által lakott Tiszaágfalu iskolájának téli fűtéséhez szükséges tüzelő felfűrészeléséhez szükséges eszköz beszerzéséről és mikuláscsomagokat juttatott el az alsó tagozatos gyermekek számára, ezzel is egy kicsit emelve az ünnepi hangulatot, valamint azt, hogy az iskolában a fűtés biztosítása zavartalan legyen a téli időszakban. Az adományt Úr Viktor igazgató hálásan fogadta.

A tiszaágteleki iskolába jelenleg közel 150 gyermek jár, kétharmaduk roma. A tanulói létszám a következő tanévben várhatóan kb. 30-40 fővel tovább bővül, ettől kezdve az oktatást már csak két műszakban (délelőtti és délutáni) tudják megoldani.