Általános tájékoztató

A konzulátuson valamennyi ügyben előzetes időpontfoglalás szükséges.

Előzetes időpontfoglalás:

Telefonszám: +38-0312-64-90-07

A konzulátus zárva tart:

magyar és ukrán munkaszüneti napokon, továbbá ünnepnapokon

Elérhetőségek:

Személyes ügyfélfogadás:        88000 Ungvár, Pravoszláv rkp.12.

hétfőtől – csütörtökig :               09.00-13.00, 14.00-16.00   (közép-európai idő szerint)

péntek:                                       09.00-13.00  (közép-európai idő szerint)


A konzulátuson főszabály szerint személyesen kell az ügyeket intézni.

Időpontfoglalás
A személyes ügyintézésre főszabály szerint előzetesen időpontot kell foglalni. Ha valaki a lefoglalt időpontban nem tud megjelenni, kérjük jelezze.

Felkészülés az ügyintézésre
A honlapon minden egyes konzuli ügyre vonatkozóan részletes tájékoztatót talál.
Kérjük, hogy először figyelmesen olvassa el a honlapon leírtakat. Ha több ügyet intéz egyszerre, úgy minden egyes ügyre vonatkozó információt nézzen meg (például gyermek születésének anyakönyvezése, útlevél kérelme és apai elismerő nyilatkozat esetén mindezen részeit a honlapnak el kell olvasni). Minden ügytípusra külön foglaljon időpontot.

Ügyintézés a Főonzulátuson
Az ügyfeleket az időpontfoglalás alapján fogadjuk. Az ügyfelek nagy száma miatt a késésből eredő csúszásokat nem tudjuk kezelni, ezért kérjük, hogy időben érkezzen.  Felhívjuk a figyelmet, hogy azokat az ügyfeleket, akik az előre lefoglalt időpontjukat lekésik, csak az időben érkezett ügyfelek után tudjuk fogadni. Amennyiben az adott napon a konzulátuson nincs szabad kapacitás új időpontot kell foglalnia. Az időpont mindig közép-európai idő szerint értendő!
Az időpontfoglalás alapján kizárólag azon ügy intézésére van lehetőség, amelyre a foglalás szól. Más ügyeket, illetve további ügyeket a konzulátus csak különösen indokolt esetben vesz át.

A kérelem benyújtásakor a honlapon meghatározott dokumentumokat, okmányokat kell benyújtani. Amennyiben a kérelem hiányos, az ügyfél hiánypótlási felhívást kap, amelynek teljesítéséig az ügyintézés nem kezdődik meg.

A konzulátuson azonnali, illetve sürgősségi eljárásra nincs lehetőség. A honlapon feltüntettük, hogy melyik eljárásnak mennyi a várható ügyintézési ideje, azonban ez csak tájékoztató jellegű, az eljárási idő rövidebb, illetve hosszabb is lehet.

A kérelem benyújtása után
A magyarországi ügyintézést igénylő konzuli ügyek állásáról a konzulátus nem tud tájékoztatást adni. Az eljárás lezárultáról elsősorban telefonon, majd e-mailben vagy postán értesítjük Önt. Az egyes dokumentumok, elkészült okmányok átvételére személyesen, kizárólag hétfőtől-csütrötökig 9.00-13.00, pénteken 9.00-12.00-ig között kerülhet sor, amelyhez nem kell időpontot foglalni.

Kapcsolattartás a konzulátussal

Tel.: +38-0312-64-90-07