Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma, a Kárpátaljai Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjének megkeresésére, a jószomszédi kapcsolatok elősegítését és a közös jövőnket jelentő gyermekek érdekeit szem előtt tartva, segítséget nyújt a Szolyvai Gyermekotthon több mint száz, gondozásra szoruló nevelt gyermeke életminőségének javítására.

A Gyermekotthon eddig egy 25 éves elhasználódott kisbusszal volt kénytelen a gyermekek szállítását megoldani. A kisbusz életveszélyes technikai állapotban volt, amely egyértelműen veszélyeztette a gyermekek biztonságát.

A gyermekek biztonságát szem előtt tartva, a támogatási projekt első részeként, a november 28-án aláírt Szándéknyilatkozatnak megfelelően, a Külgazdasági és Külügyminisztérium - az Ungvári Főkonzulátus és a KMKSZ Jótékonysági Alapítvány bevonásával - megvásárolta a főorvos úr által kiválasztott, Volkswagen T6 típusú kisbuszt, a gyermekek biztonságos szállítása céljából.

Tisztelettel meghívjuk Önt a kisbusz ünnepélyes átadásával egybekötött sajtótájékoztatóra.

A sajtótájékoztatón beszédet mond, Beres Volodimir Mihajlovics, a Szolyvai Gyermekotthon főorvosa, továbbá Buhajla József, Magyarország Ungvári Főkonzulja, és dr. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke.

A sajtótájékoztató helye:

Szolyvai Gyermekotthon (89300, Szolyva, B. Hmelnickoho u. 1.)

A sajtótájékoztató ideje:

2018. december 21-én, 10.00 óra (k.e.i.)

 

Az Ungvári Főkonzulátus igény szerint transzfert biztosít a tudósító kollégák részére. Előzetes részvételi szándékukat, valamint a transzfer igényüket kérem, a mission.ung@mfa.gov.hu e-mail címen szíveskedjék jelezni. 2018. december 18-ig.